Kilkudziesięciu producentów Zdrowej Żywności wzięło udział w XX III Targach ECOLIFE, które odbyły się w Dębicy. Targi, które do tej pory odbywały się w Tarnowie wylansowały wiele produktów zaliczanych do zdrowej żywności.
Na płycie sztucznego lodowiska przy ul. Sportowej wystawcy przygotowali stoiska, przy których prezentowali zdrowe produkty. Stoiska wędliniarskie zapraszały do degustacji mięs, mleczarskie do skosztowania jogurtów, serów. Prawdziwą furorę u amatorów słodyczy robiły placki z mąki orkiszowej, ciastka z małą ilością cukru. Nie zabrakło stoisk z miodami i zdrowymi olejami. Targi nie ograniczały się tylko do degustacji żywności. Odważni mogli przejechać się na koniu, zmęczeni posilić się przy grillu. Firmy produkujące meble prezentowały łóżka na których można było wyjątkowo dobrze wypocząć. W ramach zdrowego odpoczynku biura podróży oferowały wycieczki w różne zakątki Europy. Gratką dla fanów motoryzacji była parada zabytkowych samochodów i motocykli. Punktem kulminacyjnym imprezy było wręczenie nagród dla wystawców. Podczas Gali Targowej, która odbyła się w sali baletowej Domu Kultury „Mors” burmistrz Paweł Wolicki przywitał wszystkich wystawców, pogratulował im udziału w imprezie i przyznanych nagród. Wyróżnienie „Specjał Podkarpacia” otrzymała Firma Mleczarska z Nowego Sącza za produkcję sera żółtego. Tą i inne nagrody wręczył profesor Mieczysław Pałasiński Targi ECOLIFE były okazją do zorganizowania imprezy Powitanie Lata. Podczas trzech dni dębiczanie mogli usłyszeć koncerty zespołów szantowych i rockowych. Z bogatym programem artystyczny wystąpiły także dziecięce zespoły muzyczne. Organizatorem Targów ECOLIFe i Powitania Lata była Firma Open Hotel.